Елица Василева: Заслужихме си купата!

„Заслужихме си победата. Беше много трудно, но си заслужихме купата. Благодарение на всички в отбора. Момичетата, които влязоха, помогнаха много. Тези, които бяхме вътре и изтърпяхме драматичните моменти – също. И благодарение на публиката, публиката, публиката!“ Това заяви капитанът на България Елица Василева след победата с 3:1 над Хърватия във финала на Европейската златна лига и вдигнатата купа.

„Много важен трофей като натрупан опит. От две години не бяхме играли. Това беше много добра тренировка за сериозния форум, какъвто е европейското първенство в Пловдив. Беше много важно, че се сблъскахме с такъв отбор. Беше много труден мач. От Хърватия се бяха подготвили много добре. Всички момичета дадоха всичко на полето, това е отборът. Затова сме толкова момичета в тима, за да получим помощ отвън. Беше битка. Абсолютно всички дадоха каквото можаха. И Петя се включи чудесно, много ни вдигна. Лора също е страхотен разпределител. Това е отбор, това е колектив. В трудни ситуации да сме заедно. Радвам се, че след третия гейм показахме най-добрата си игра и спечелихме финала“, коментира Христина Вучкова.

Тя разказа и за емоцията от хорото в „ОЗК Арена“ след вдигането на трофея. „Идеята да изиграем хорото се роди в отбора, защото искахме цялата публика да усети какво е да си тук, на терена. Търсихме спойка, която да събере всички заедно в залата. Ние постоянно усещахме невероятната подкрепа от трибуните и просто искахме и всички тези хора, които създадоха атмосферата, да се почувстват, че наистина сме заедно. Чакаме ви през август в Пловдив да ни подкрепите отново и да покажем още по-хубав волейбол на Европейското първенство“, каза още Христина Вучкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.