Тасева и Калейн в Топ 3 след първите два уреда на европейското във Варна

Боряна Калейн (вляво) и Катрин Тасева

Българските гимнастички Катрин Тасева и Боряна Калейн започнаха добре на европейското по художествена гимнастика, което се провежда във Варна.

След изиграването на първите два потока родните грации са съответно на втора и трета позиция позиция във временното класиране. Водачка е действащата европейска шампионка Линой Ашрам от Израел. Утре предстоят квалификациите с бухалки и лента, след които ще бъдат определени най-добрите 24 гимнастички, които ще се борят за абсолютната европейска титла.

Тасева излезе първа на килима, за да покаже композицията си с топка. Катя игра изключително умно, като успя да направи и важно спасяване на уреда, с което предотврати сериозна грешка и получи оценка от 26.050. Съчетанието на Калейн с топка бе оценено с 26.600 точки. Боряна също като Тасева направи добро спасяване на уреда по време на изиграването си.

На обръч Катрин игра по-чисто от Боряна, която допусна грешки в началото и края на композицията си. Тасева бе оценена с 25.350, а Калейн получи 24.500. Във финалите на отделните уреди, които са в неделя, се класират първите осем гимнастички с най-високи оценки на съответния уред от квалификациите. За отборната напдпревара се взимат всички оценки на индивидуалистките и ансамблите жени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.