Ансамбълът за девойки стана европейски вицешампион в многобоя във Варна

Снимка: БФХГ

Българският ансамбъл за девойки спечели сребърен медал в многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова събраха 65.450 точки. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова изиграха силно композицията си с пет топки и бяха оценени с 38.250 точки, а на пет ленти допуснаха грешки и имат 27.200 точки.

Българският ансамбъл се класира за финалите и на двата уреда, които са по-късно днес. Тимът влиза с втора по сила оценка на пет ленти и трета по сила на пет топки.

Титлата спечели Русия с 67.800 точки (40.500 на пет топки и 27.300 на пет ленти), въпреки че гимнастичките допуснаха грешки, особено в композицията с ленти.

Бронзовите медала завоюва Израел с 63.175 точки (37.000 на пет топки и 26.175 на пет ленти). В класирането следват Италия с 35.650 точки, Беларус с 38.300 точки, Украйна с 34.950 и други.

„Момичетата се справиха доста добре, те са доста малки, това е първо европейско първенство за тях. Ние сме домакини и е нормално да са малко по-притеснени, отговорността е много по-голяма. На фона и на другите участнички, всички правиха грешки. Затова, който допусне най-малко грешки, той ще вземе златния медал. Но съм доволна, защото момичетата се справиха с напрежението“, каза международният съдия Християна Тодорова в интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.

Финалите на отделните уреди започват в 19.00 часа, а от 18.30 часа е официалното откриване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.