Борислав Иванов с втора етапна победа в Обиколката на Камерун

Снимка: Българска федерация по колоездене

Борислав Иванов от националния отбор на България спечели втори пореден етап в колоездачната Обиколка на Камерун, а Йордан Андреев остана начело в генералното класиране.

Иванов беше най-бърз по 96-километровото трасе около Дуала за 2:17:26 часа. Той изпревари с 40 секунди Харуна Илбудо (Букника Фасо) и с 42 секунди представителя на домакините Артюс Тела.

Лидерите в генералното класиране пристигнаха с основната група на 1.20 минута зад победителя. Водач в общото подреждане след петия етап е Александър Леониен (Франция) от отбора на „Мартиг“ с 14:12:26 часа. Българинът Йордан Андреев, който е съотборник на Леониен, е втори със същото време. Трети на 2 секунди е представителят на домакините и победител в Тура през 2015 година Клове Камзон, а Николай Генов от националния тим на България е четвърти на 6 секунди.

Последното издание на надпреварата, която е от категория 2.2 на ЮСИ, през 2019 година беше спечелено от българина Радослав Константинов, който не участва в състезанието през този сезон.

Обиколката на Камерун завършва с осмия етап на 6 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.