Любо Ганев с престижен пост в Световната волейболна централа

Снимка: CEV

Поредно международно признание получи Любо Ганев, обяви официалният сайт на Българската федерация по волейбол. Президентът на родната централа беше избран в Съвета за спортни събития (SEC – Sports Event Council) към Международната федерация по волейбол (FIVB). Шефът на световния волейбол д-р Ари Граса изпрати официално писмо до Ганев, с което благодари за съгласието.

„Вашият опит ще принесе важен актив, който ще подобри нашия спорт. FIVB разчита на Вас и ще осигури необходимата подкрепа за вашата всекидневна работа“, пише бразилският шеф на световния волейбол.

От миналата година Любо Ганев е и член на борда на Европейската конфедерация (CEV). Досега не е имало българин, който да бъде толкова важна част от управленските структури на двете най-важни световни организации във волейбола.

Съветът за спортни събития е един от най-важните органи във FIVB. Сред неговите задачи е да избира домакин на различни първенства.

В Съвета на спортни събития към FIVB има още 8 члена, които са от CEV начело с президента на европейската конфедерация Александър Боричич (Сърбия). Като представители са и президентите на всички останали континентални федерации. Съветът е ръководен от Марко Тулио Тейшейра (Бразилия).

„Признанието от д-р Граса и ръководството на FIVB е наистина впечатляващо, не само за мен, но и въобще за българския волейбол. Ще направя всичко по силите си, за да оправдая доверието. Целта на FIVB е волейболът да се развива непрекъснато. Такава е и моята мисия като президент на българската федерация. Фактът, че съм част от едни от най-важните органи във FIVB и CEV е ясно доказателство колко тежи името на България във волейбола. И сега най-важното е да продължим да работим с това високо темпо и качество, за да защитим реномето си“, коментира Любо Ганев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.