Стефка Костадинова ще съди шведски журналист за клевета

Стефка Костадинова Снимка: БОК

Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова излезе със специално изявление по повод появилите се информации, че шведски журналист обвинява световната рекордьорка в скока на височина в употребата на допинг.

На 15 май Патрик Еквал си позволи да нарече българската атлетка допингирана по време на куизшоу в страната му.

В него Еквал многократно заявява, че българката е била „натъпкана с допинг“ на световното първенство в Рим през 1987-а, когато е поставила световния си рекорд от 209 сантиметра и това е важало за повечето български спортисти по това време.

„Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда“, написа в обръщение към медиите Костадинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.