Треньорът на боксьорите: Мислим само за олимпийската квалификация

Радослав Панталеев Снимка: БФБокс

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс Жоел Арате сподели, че мислите на всички в щаба, както и на самите боксьори, са насочени вече изцяло към олимпийската квалификация. По план тя трябва да се проведе в началото на юни в Париж.

Под ръководството на кубинския специалист и неговите помощници, „лъвовете“ вече започнаха последния етап от подготовката си за решителната пресявка. От мъжкия ни национален тим за участие в нея останаха Симеон Чамов (75 кг), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91). И по думите на Арате, всеки от тях има реален шанс да вземе мечтаната квота и да се изяви на Игрите в Токио.
„Симеон, Радо и Петър имат напълно реални шансове да спечелят квоти за олимпийските игри. Ситуацията е такава, че след отмяната на американската квалификация, ранглистите все повече се опресняват и нашите боксьори напредват в тях. Това означава, че дори с по една победа в квалификацията, биха могли да си осигурят участие в Токио. Но ние не мислим за такъв развой. Целта ни е те да спечелят своите категории, защото това ще им донесе две привилегии. От една страна ще ги изкачи още по-напред в класациите и ще имат по-добър жребий на олимпиадата. От друга – ще им позволи да натрупат игрови опит и допълнително самочувствие. Така че мислим само за квалификацията. Същото важи и за Даниел Асенов. Радвам се, че той спечели титлата на „Белградски победник“. Той вече е сигурен за Токио, така че всеки един подобен успех е бонус към голямата цел“, сподели Арате.

Междувременно се води подготовката и на младежите до 22 години, на които им предстои участие на европейското първенство в Италия от 15 до 25 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.