Българските биатлонисти стартират олимпийския сезон

Владимир Илиев и Милена Тодорова

От днес, 11 май, най-добрите български биатлонисти стартират подготовката си за олимпийския сезон.

Националите пътуват във вторник рано сутринта за Рамзау, като австрийският глетчер ще бъде първата спирка по пътя им към Игрите в Пекин през февруари 2022 г.

Още от сряда българите ще сложат отново ските-писалки и ще тренират на сняг, на практика само месец след като приключиха предишния турболентен сезон с държавните първенства през април.

С лидерите Владимир Илиев и Милена Тодорова, ядрото на националните ни отбори се запазва със съвсем леки промени. При мъжете отпада Владимир Оряшков, а при жените първият тим се подсилва от Лора Христова, която миналата зима направи много силно представяне в стартовете при девойките.

Треньори отново са Александър Касперович и Виталий Норицин, като техен помощник сега ще бъде Борислав Панков.

Националите ще тренират със ски на глетчера в Рамзау до 29 май. След това предстоят поредица от подготвителни лагери до стартирането на новия сезон със световните купи през декември в Йостерсунд (Швеция), Хохфилцен (Австрия) и Анеси (Франция).

Финалните тренировки преди отпътуването за Игрите в Пекин ще бъдат в Антхолц-Антерселва (Италия). За тази олимпиада по изключение заради здравната криза Международният съюз по биатлон (IBU) взе решение квотите да се определят до последната световна купа, така че броят на българските състезатели в китайската столица ще стане ясен в края на януари 2022 г.

Българската федерация си е поставила за цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени на олимпиадата в Пекин.

Ето кои стартират олимпийския сезон:

МЪЖЕ: Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев

ЖЕНИ: Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова, Лора Христова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.