България с трима полуфиналисти на европейското по скокове на батут

България класира трима състезатели за полуфиналите при мъжете и жените на европейското първенство по скокове на батут, което се провежда в Сочи (Русия).

Във втората част на състезанието в олимпийската дисциплина, в която попадат първите 24 спортисти, място намериха Ясен Иванов и Мариян Михалев при мъжете и Христина Пенева при жените.

Най-опитният ни състезател в състава Ясен Иванов, който се завърна в националния отбор след две години прекъсване, събра сбор от двете комбинации 103.515 точки – 48.145 точки за задължителната програма и 55.370 точки за волната. Младата ни надежда в този спорт Мариян Михалев завърши пресявките с актив от 103. 750 точки – 49.575 точки за задължителната комбинация и 54.175 точки за волната.

При жените Христина Пенева изпълни двете програми за 93.105 точки (46.210 точки за задължителното съчетание и 46.895 точки за волното)

За да се класират за финала и да се борят за отличията, в полуфиналите утре нашите състезатели трябва да влязат сред най-добрите 8.

За съжаление днес мъжкият ни тим в състав Ясен Иванов, Мариян Михалев и Михаил Митев се класира на 9-та позиция и така не се успя да попадне сред петте тима в отборните финал, които ще спорят за европейската титла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.