Татяна Воложанина: Направих добър старт сред най-големите

Татяна Воложанина Снимка: БФХГ

Татяна Воложанина е доволна от дебюта си на турнир от Световната купа по художествена гимнастика. Националката завърши девета в многобоя, пета на финала на бухалки и шеста на топка в конкуренцията на 50 от най-силните гимнастички в света в Ташллент (Узбекистан).

„За мен беше изключително приятно да представя композициите си на състезание от такъв ранг. Вълнението беше по-голямо от обичайното, защото ми е първа Световна купа. Доволна съм като цяло от представянето и от своя дебют, който направих сред най-големите. Но знам, че мога и по-добре. Имам още много работа и вярвам, че ми престоят още по-силни състезания. Треньорите ми са доволни, което е най-важната оценка за мен. Беше приятно да се състезавам с най-големите в този красив спорт. Смятам, че направих добър старт сред тях. Мечтая за още много такива състезания“, коментира Воложанина специално за фейсбук страницата на БФХГ.

Главният мениджър на национален отбор жени индивидуално Бранимира Маркова също заяви, че е доволна от представянето на дебютантките Татяна Воложанина и Ева Брезалиева на Световната купа в Ташкент.

„Доволна съм от представянето на Световната купа в Ташкент. Татяна Воложанина и Ева Брезалиева смело се впуснаха в борбата с най-силните гимнастички в света. Таня се представи много стабилно и в трите състезателни дни. На финалите на отделните уреди играта и беше още по уверена и успя да се класира на пето и шесто място на бухалки и топка. Със състезание от такъв ранг те трупат опит и вярвам, че ще продължат да работят все така усилено, а участието им на тази Световна купа ще им подейства много мотивиращо. Във връзка с целите, които сме си поставили, и двете момичета показаха израстване и потенциал за развитие. Към момента за мен е по-важно да видя постоянство в подготовката им, отколкото да коментирам оценките. Отчитаме слабите си места и ще наблегнем на тяхното подобряване“, каза Маркова за БФХГ.

Президентът на родната федерация Илиана Раева пък изригна с гневен пост срещу съдийството на Световната купа в Ташкент.

„Скандално съдийство в Ташкент!!! Кога правилникът ще се прилага еднакво за всички??? Така ли ще съдийствате в Токио??? Срам!!!, написа тя на български и английски в социалните мрежи.

Повод за гнева на Раева станаха съдийските решения след изпълнението на Татяна Воложанина във финала с топка. Българката остана шеста с оценка 23,85.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.