Татяна Воложанина с девето място в многобоя и два финала в Ташкент

Татяна Воложанина Снимка: БФХГ

Приключи надпреварата за многобоя при индивидуалистките  на Световната купа в Ташкент. България бе представена от две дебютантки на такъв форум- Татяна Воложанина и Ева Брезалиева.

Воложанина се класира на  9-то място в многобоя със сбор от 89.530т.

Татяна се пребори за място във финалите на два уреда утре – топка и бухалки. Татяна влезе във финала на топка и бухалки  с 6-ти по сила оценки.

Ева Брезалиева събра сбор от 82.050 т. е не просто дебютант на състезание от такъв ранг, но е и за първа година в категория жени, така че нейното представяне също е много добро.

И двете ни представителки допуснаха грешки, които можеха и да не допуснат, но вълнението и притеснението и при двете е обяснимо.

Ева Брезалиева беше видимо притеснена и стъписана от ранга на състезанието и допусна сериозни грешки и въпреки това оценките, които получи показват, че при една безгрешна игра тя ще бъде фактор в елита на художествената гимнастика в света и то много скоро.

Шампион в многобоя стана представителката на Русия Дина Аверина със сбор от 104.100, сребърният медал спечели нейната сестра – близначка – Арина със сбор от 97.400, а бронзът заслужи представителката на Беларус Анастасия Салос със сбор от 96.500т.

Топ осем допълват на 4-то място София Рафаели от Италия, пета –  Алина Харнаско от Беларус, шеста – Екатерина Веденеева , 7-ма – Сабина Ташкенбаева – Узбекистан, осма Фани Пигнишки (Унгария).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.