Винченцо Нибали е под въпрос за “Джирото”

36-годишният колоездач на Trek – Segafredo Винченцо Нибали, претърпя операция на счупена кост в дясната китка. От екипа му казаха, че тя е минала успешно, но предстои да се разбере, дали той ще може да води отбора си на Обиколката на Италия, която започва след три седмици.

Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali

Италиaнският колоездач беше счупил дясната си лъчева кост по време на тренировка. Това го извади от състезателен ритъм, но Нибали се надява да възвърне формата си до започване на Обиколката на Италия, която той е печелил два пъти и общо шест пъти е завършвал на подиума.

Лекарят на Trek – Segafredo Емилио Мани заяви, че Нибали е бил подложен на операция за намаляване и остеосинтеза на фрактурата на десния дистален радиус с поставяне на метална плоча и винтове. Д-р Иван Тами, специалист по хирургия на ръцете, потвърди отличния резултат. Той каза, че операцията се е провела под локално-регионална анестезия и е продължила около час.

Говорейки в Twitter преди операцията си, колоездачът беше казал, че все още се надява да вземе участие в “Джирото”, където трябва да е лидер на отбора си.

“Опитвам се да намеря думите, с които да опиша огромната тъга, която чувствам. Но това е присъдата, която трябва да приема. Утре ще имам операция и след това ще стартирам трудния път, в който да се опитам да се възстановя за старта на Джирото. Ще направя всичко възможно, за да го постигна”, заяви Набали.

Лекарят добави, че е трудно толкова скоро след операцията да се направи хипотеза или по-точни стъпки за определяне на времето за възстановяване. Нибали ще започне пасивна и активна физиотерапия с помощта на скоба. Той ще продължи да бъде следен от докторите в идните дни. Предстои да разберем, дали италианецът ще бъде готов за старта на Джирото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.