Христо Маринов остава начело на федерацията по борба

Христо Маринов бе преизбран за президент на Българската федерация по борба за нов четиригодишен мандат. Световният и европейски шампион получи подкрепата на всичките 35 делегати на общото събрание в зала „Диана“.

Кандидатурата на Маринов бе единствена и издигната от клуб Берое (Стара Загора). Форумът започна с час по-късно заради липса на кворум.

В следващите четири години Маринов ще работи с управителен съвет от 13 души, в който влизат досегашните членове – Валентин Йорданов, Гриша Ганчев, Александър Томов, Валентин Райчев, Николай Гергов, Методи Пенев, Иван Мирославов, Тодор Ангелов, Стефан Николов, Васил Сайменов, както и новите Вангел Вангелов и Николай Стоянов.

Сред присъстващите на събранието бе Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и председател на юридическата комисия в Международната федерация по борба (UWW). Той уточни, че българските спортисти до момента са спечелили 21 квоти за Токио 2020, а в борбата те са пет. И изрази надежда, че на последната олимпийска квалификация в София през месец май, броят на класираните наши борци за игрите през лятото ще бъде увеличен.

Форумът гласува бюджета за 2021 година, като приходите от Спортното министерство са 3 млн. лв. и 145 000 лв. са собствени приходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.