Владимир Илиев се класира девети на спринт в Швеция

Владимир Илиев завърши на 9-то място в спринта на 10 км за мъже от финалите на Световната купа по биатлон в Йостерсунд (Швеция).

Илиев пропусна една мишена в първата си стрелба и финишира на 55.1 секунди зад победителя, за да запише най-доброто си класиране за сезона.

Това се случи само часове, след като неговата половинка в живота – Милена Тодорова, направи невероятно състезания и завърши на осмо място при дамите.

Лукас Хофер от Италия спечели надпреварата. Той повали всичките 10 мишени и измина трасето за 22:27.1 минути.

За Хофер това е втора победа в кариерата за Световната купа и първа след тази в спринта от Антхолц на 17 януари 2014 година.

Втори на 4.0 секунди завърши Себастиан Самуелсон (Швеция), а трети на 14.4 секунди се нареди Тарей Бьо (Норвегия). Двамата също повалиха всичките 10 мишени.

Двамата претенденти за Големия кристален глобус Стурла Холм Легрейд (Норвегия) и Йоханес Тигнес Бьо (Норвегия) завършиха съответно на шесто и седмо място. Легрейд не допусна пропуск на стрелбището, а Бьо повали 8 от 10 мишени.

Още двама българи участваха в надпреварата. Антон Синапов е 49-и с две грешки и пасив от 2:04.4 минути, а Благой Тодев завърши 86-и с две пропуснати мишени и на 3:15.8 минути след победителя.

Така за преследването утре се класираха Владимир Илиев и Антон Синапов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.