Алберт Попов се класира за втория манш в Кранска Гора

Алберт Попов Снимка: Instagram

Българинът Алберт Попов даде 29-о време в първия манш на слалома при мъжете в словенския зимен център Кранска Гора.

Той влезе в топ 30 и ще участва във второто каране, след като даде първоначално 24-о време, което се оказа достатъчно, за да се нареди сред първите 30 с 53.15 сек.

Другият ни участник – Камен Златков, за съжаление остана 36-и и не успя да влезе във втория манш. Най-добро време в тежките условия в Кранска гора под непрекъснатия снеговалеж и неравни участъци даде французинът Клеман Ноел. Победителят от първия в Шамони, Франция остави зад себе си норвежеца Хенрик Кристоферсен, спечелил втория слалом във френския курорт, на +0.49 сек и швейцарецът Рамон Ценхойзерн на +0.56.

Топ 10 допълниха французите Алекси Пентюро и Виктор Муфа-Жанде, лидерът в класирането за Малката световна купа в дисциплината Марко Шварц, швейцарецът Лоик Меяр, австриецът Михаел Мат, швейцарецът Даниел Юл и италианецът Алекс Винацер.

Шварц води с 589 точки, втори е Ценхойзерн с 443, а трети норвежецът Себастиан Фос-Солевог с 405 пункта. Вторият манш започва в 13:30 часа българско време и ще се предава пряко по „Евроспорт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.