Най-добрите ни плувци се скараха в социалните мрежи

Снимка: ММС

Допинг скандалът в плуването доведе до ново напрежение и остри реплики между лидерите на националния отбор.

От едната страна застана осмият на Световно първенство Антъни Иванов, а от другата изгряващите звезди Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров. И тримата спечелиха квоти за Олимпийските игри в Токио през това лято.

Антъни Иванов заяви, че повече няма да стъпи на лагер на националния отбор, докато ръководството на Българската федерация по плуване и треньорският щаб не подадат оставки. До момента това не се е случило, а вчера УС гласува доверие на главния мениджър на националния отбор Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров. В същото време националите се явиха на лагер на плувния комплекс „Дианабад“ и стартираха подготовка за предстоящото Европейско първенство.

Повод за сблъсък се оказа ново мнение на Антъни Иванов, който коментира статия озаглавена „Плуването търси брод през мътните води на допингскандала“.

“Няма да има нито истина, нито промяна. Всички са пили едно и също, който е хванат, хванат. Най-жалкото е, че очаквах повече от някой хора, които си мълчат и се крият защото ги е страх. Няма как да бъдеш голям спортист ако не си голям човек. Да се крият на Дианабад и това е. От тук нататък, ако ще и световни рекорди да направи някой подготвял се по тези лагери няма да повярвам, че е чист. Смешно е. Живи и здрави това е последният ми коментар по темата”, написа Антъни Иванов.

Други двама плувци с олимпийски квоти реагираха мигновено. Йосиф Миладинов нарече Иванов „смешник“, а Калоян Левтеров обяви, че колегата му няма морал.

“Кой се крие, смешник?! Вече прекаляваш с тези твои изказвания. Ако имаш нещо към нас или към мен, ще те чакам като си дойдеш да ми го кажеш в очите”, написа Миладинов към Иванов.

“От какво се крием, не мога да разбера??? Повече не мога да слушам твоите изказвания. Никакъв морал!”, пък бяха думите на Левтеров.

Иванов се подготвя в Щатите и от няколко години не е участвал в лагерите на националите, докато Миладинов и Левтеров са част от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.