България със 7 атлети на европейското в Полша

Общо седем български състезатели ще участват на Европейското първенство по лека атлетика в зала в полския град Торун. Надпреварата ще се проведе между 5 и 7 март.

Българският отбор за европейското в Полша: 

Инна Ефтимова – 60 метра

Ефтимова стана балканска шампионка в зала миналият месец, тя записа резултат от 7,33сек. на 60м. , а на нациоланият ни шампионат в зала успя да постигне 7,27сек. С този резултат тя се нарежда на 27-о място в ранглистата на Европа за сезона, а на Балканите е с втори най-добър резултат.

Веселин Живков – 60 метра.

Живков ще бъде най-младият ни участник на първенството. Веселин, който тази година стана национален шампион в зала на 200 м има личен резултат от 6,76сек. на 60м.

Денис Димитров – 60 метра

Димитров заема 8-о място в Балканската ранглиста. Личното постижение на Денис е 6,65 сек., а тази година има 6,73 сек. Миналият месец, той успя да стане национален шампион на 60м.

Станислав Станков – 60 метра. с препятствия

Станков тази година успя да подобри националния рекорд за младежи под 23 г. на 60 метра с препятствия с резултат от 7,71 сек. Станков стана национален шампион на националния шампионат и вицешампион на Балканския шампионат в зала.

Митко Ценов – 1500 метра

Ценов успя да се завърне към силните си резултати, като тази година постигна и нов личен резултат на 1500 м с време от 3:44,32.

Ценов стана Балкански шампион на 1500 метра и национален шампион на 3000 метра, освен това, той успя да спечели 1500 метра и на силния турнир “Serbian Open Indoor Meeting 2021” в Белград.

Тихомир Иванов – скок височина

Иванов два пъти през този сезон успя да преодолее 225 см в скока на височина, като вторият път това бе на Балканското първенство в Истанбул, което му донесе и титлата. Тихомир заема 15-о място в скока на височина в Европейската ранглиста за сезона .

Георги Цонов – троен скок

Цонов успя да постигне резултат от 16,21м. с тройният скок, което му донесе и първото място на националния шампионат. Цонов завърши на 5-о място на Балканския шампионат в зала.

Автор: Иван Андреев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.