Алберт Попов в топ 25 в гигантския слалом на световното

Французин взе златото в гигантския слалом на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина Д’Ампецо (Италия), но неговото име не е Алекси Пентюро. Сънародникът му Матийо Фейвър ликува с титлата в дисциплината, като за него това е втори триумф в рамките на настоящия шампионат, след като спечели и състезанието в паралелния гигантски слалом.

 Пентюро даде най-добро време в първия манш (1:17.55 минути), но при второто си спускане наруши траекторията си при един от завоите и въобще не стигна до финала. Фейвър пък бе с четвърто време от първото спускане (1:18.13 минути), а във втория манш отново имаше трима по-бързи от него (1.19.12 минути) и така той триумфира с общо време от 2:37.25 минути.

Със среброто остана Лука Де Алипрандини от Италия (2.37.88 минути), а тройката бе допълнена от Марко Шварц от Австрия (2:38.12 минути), като те двамата бяха съответно втори и шести в първия манш.

Световният шампион от Оре 2019 Хенрик Кристоферсен от Норвегия завърши на девета позиция.

Алберт Попов единствен от българските скиори завърши и втория манш, като стори това с време от 2:45.95 минути, отредили му 24-о място. Това е най-доброто му класиране на световно първенство в гигантския слалом. До шампионата в Кортина д’Ампецо – Попов имаше 29-и и 30-о място в дисциплината на първенствата на планетата при мъжете.

Другите българи Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов пък не успяха да завършат спусканията си от втория манш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.