България в Топ 20 на единичната смесена щафета на световното

Владимир Илиев и Милена Тодорова наредиха българската единична смесена щафета на 19-о място в една от най-интересните дисциплини на световното първенство по биатлон в Поклюка, Словения.

Нашите останаха на 3:06.2 минути от победителите от Франция с една наказателна обиколка и 10 допълнителни патрона в осемте стрелби.

Французите Антонен Гигона и Жулиа Симон триумфираха със златото, финиширайки за 36:42.4 минути с 5 пропуска в стрелбата. Те водиха битка до последно с норвежците Йоханес Тингенс Бьо и Тирил Екхоф, които останаха на второ място с 9 допълнителни патрона и изоставане от 2,8 секунди.

Бронзовото отличие взе шведската щафета в лицето на Себастиан Самуелсон и Хана Йоберг, които допуснаха 8 грешки и изостанаха на 22,6 секунди. Така Франция вече има два златни медала от световното и общо шест в актива си.

Напомняме, че в първия старт на шампионата в Поклюка смесената ни щафета в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодорова и Даниела Кадева завърши на 15-а позиция.

Най-доброто класиране за българите на световното пък е 12-ото място на Владо Илиев в индивидуалната дисциплина на 20 км.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.