Алберт Попов с първа победа за 2021 година в гигантския слалом

Водещият ни алпиец Алберт Попов постигна първата си победа за сезона в гигантския слалом в старта от календара на ФИС в Банско, организиран от „Юлен“ и БФСки. Попов финишира за 1:53,03 минути, след като беше най-бърз и в двата манша с 55,78 секунди в първия и 57,25 секунди във втория.

Калин Златков завърши втори на 1,18 секунди, а трети е друг българин Йоан Тодоров на 2,38 секунди. В надпреварата участваха 21 състезатели от пет държави.

В гигантския слалом при жените Ева Вукадинова триумфира безапелационно за 2:01,17 минути след най-добри постижения и в двата манша от 59,32 секунди и 1:01,85 минута.

Втора на 4,97 секунди финишира Диана Рентя от Румъния, а трета на 4,99 секунди се нареди друга българка Юлия Златкова. В надпреварата стартираха 11 алпийки от четири страни. Днес състезанията в Банско продължават с втори гигантски слалом.

„Както на пистата, така и в живота всичко се получава, когато полагаш труд и грижа“, написа Алберт Попов в социалните мрежи.

Той се подготвя за участието си на световното първенство по ски-алпийски дисциплини, което ще се проведе в Кортина д’Ампецо (Италия), което вече стартира и ще продължи до 21 февруари. Българинът е избрал да се представи в две дисциплини – слалом и гигантски слалом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.