Добромир Кармаринов: Олимпиада в Токио ще има на 90%

Снимка: БТВ

„В момента най-важното е да се върнем там, където бяхме. Да си върнем нормалния спорт, да си върнем нормалната атлетика, което на практика се оказа, че никак не е лесно. Оказа се, че някои неща в даден момент са по-големи, по-значими. Разбира се, имам предвид пандемията“, заяви президентът на Европейската, Балканската и родната атлетика Добромир Кармаринов, който специален гост в традиционната поредица „Часът на шефа“ на Пресклуб „България“.

„Атлетиката понесе много тежък удар през 2020 г, защото почти нямаше състезания, но това затваряне не се отрази на най-големите звезди. Ние бяхме свидетели на европейски и световни рекорди. Свидетели сме и сега на много високи постижения. Минусът беше там, че средното ниво атлети бяха изключително демотивирани и този процес продължава. Нашата задача е да върнем състезанията на световно и европейско ниво и след това на балканско и национално“, подчерта Карамаринов и увери, че от 5 до 7 март ще се проведе европейското първенство в зала в Торун, Полша.

„В последните седмици се появиха сигнали, че заради продължаващата пандемия от COVID-19 е възможно Игрите в Токио да не се проведат и да бъде отменени. Това е малко вероятно“, смята Добромир Карамаринов, който е 5-и мандат шеф на родната федерация по лека атлетика.

„Без олимпийските игри нещата няма да са същите. Няма международна федерация, която да допуска дори, че може и да няма олимпийски игри. Ние ще направим всичко възможно те да се проведат. Аз смятам, че и МОК е на същото мнение. Това, че жители на Токио са против, не че е без значение, но те бяха фактор в един по-ранен етап. За мен на 90% ще бъдат проведени Игрите. Разбира се, не по начина, по който сме свикнали да ги виждаме“, каза още Карамаринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.