Бах покани света на зимните олимпийски игри Пекин 2022

insport olympic

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах отправи видеопослание от Лозана, с което покани националните олимпийски комитети на всички държави по света да участват в зимните игри в Пекин през 2022 г.

Веднага след това той подписа първите покани от бюрото, на което е работил първооснователя на съвременните олимпиади Пиер Дьо Кубертен.

„Точно една година преди началото за мен е чест да поканя НОК и спортистите да участват в олимпийските зимни игри в Пекин 2022. Това ще бъде велик миг, светът отново ще се събере в дух на солидарност, мир и приятелство. Очакваме нашите китайски партньори да покажат прочутите си качества на гостоприемни домакини и перфектни организатори, за да бъдем пак свидетели на едни превъзходни олимпийски игри.

През февруари следващата година Пекин ще стане първият град на планетата, който е организирал и летни, и зимни олимпийски игри. Същевременно Китай си е поставил амбициозната задача чрез тази олимпиада да спомогне над 300 милиона души да се докоснат и да заобичат зимните спортове,“ заяви в приветствието си Томас Бах.

Първата подписана покана бе за домакините на дебютните игри в модерната история – НОК на Гърция, след това бяха разписани поканите до НОК на страните, чиито градове ще приемат следващите олимпийски игри – Токио 2020, Париж 2024, Милано-Кортина 2026, Лос Анджелис 2028 и др.

„Като видяхме как Китай се справи с предизвикателствата на пандемията, ние сме убедени, че тази страна ще организира едни безопасни състезания в партньорство с МОК. Винаги, когато посещавам тази държава, съм впечатлен от ентусиазма на хората там.

За това от сега мога спокойно да кажа: Китай е готов да посрещне участниците в едни уникални, едни незабравими олимпийски игри в Пекин 2022. Всички ни очакваме с нетърпение този прекрасен глобален спортен празник,“ завърши изявлението си Томас Бах.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.