Григор Димитров: Някои ще имат преимущество, защото тренират всеки ден, а други – не

Григор Димитров заяви, че някои играчи ще имат преимущество пред съперниците си на турнирите в Австралия, тъй като могат да тренират всеки ден, докато други – не. Както е известно световният тенис елит беше поставен в изолация в Мелбърн заради пандемията от коронавирус. За Григор предстоят два турнира в Австралия – Murray River Open и Australian Open.

„Аз бях един от щастливците, на чийто полет нямаше заразен. Най-важното за нас е да продължаваме да се борим и да се възползваме от възможностите си всеки ден, трябва да се фокусираме върху всеки отделен ден. Надявам се да няма повече положителни проби и да можем да се преборим с това“.

„Някои играчи ще имат преимущество, защото могат да тренират всеки ден, а други – не. Всеки е различен и се аклиматизира към условията по различен начин, а тази година е по-различно и заради времето, в което се провежда турнира. Определено е неприятно за играчите, които трябва да се затворят в една стая за две седмици. Аз помня колко неприятно ми беше, когато прекарвах вируса. Всеки ще се справи по различен начин и се надявам скоро да преминем през тези трудности и да можем да сме по-позитивни“.

„Трудно ми е да кажа през какво преминават тези играчи под карантина. Това е лично, защото всички са различни, но се борим за едно и също нещо. Сега е различно изживяване и трудно за всеки. Виждам, че някои се стараят да извлекат максимума от ситуацията. Щом това премине, се надявам да можем вече да гледаме към по-приятни неща“, каза Григор пред ВВС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.