Звезда в колоезденето обяви изненадващо оттегляне

Tom Dumoulin
Photo: Sky sport

С изненадващо съобщение и само дни преди началото на сезон 2021 Том Дюмулен обяви, че спира с колоезденето.

Състезателят на „Йъмбо Висма“ съобщи, че „обмисля бъдещето си като професионалист“. Нидерландецът, който е на 30 години, засега не дава никакви срокове кога може да се завърне в колоната.

„Дюмулен напусна тренировъчния лагер на отбора ни, за да обмисли бъдещето си в своя дом. Той няма да участва в състезания за неопределен срок от време“, съобщиха от „Йъмбо Висма“.

В кариерата си Дюмулен има 21 професионални победи и е шампион в Джиро д’Италия от 2017 г. Нидерланадският колоездач е печелил етапи в трите големи обиколки, световен шампион в бягането по часовник от 2017 г., а през 2018-а завърши втори в Тур дьо Франс.

„От известно време, може би година не се чувствам щастлив. Трудно ми е да намеря пътя си като колоездача Том Дюмулен“, каза още състезателят на „Йъмбо Висма“.

Решението му идва изненадващо, след като само ден по-рано „Йъмбо Висма“ съобщи, че Дюмулен ще участва в Тур дьо Франс през 2021 г., а нидерландецът си беше поставил за цел участие на олимпийските игри в Токио.

Това е втори случай на спиране на водещ действащ колоездач. През 2019 г. това направи германският спринтьор Марсел Кител, който се отказа на 29-годишна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.