Легендарната Гергана Брънзова се завръща на игрището

Едно от големите имена в женския баскетбол Гергана Брънзова ще се завърне на терена. Центърът ще носи екипа на „Славия“.

44-годишната състезателка стартира професионалната си кариера в Бургас. Избрана е за MVP в женското първенство като част от ДЗУ Стара Загора, под ръководството на баща си – легендата Бойчо Брънзов през 1993/1994.

Завършва Флорида Юнивърсити през 1998 г. Гергана Брънзова е първата българка, избрана в драфта на WNBA от Детройт Шок. След престоя си в САЩ тя преминава през френския Рен, гръцкия Астерас, турските Фенербахче, Мигроспор, Мерсин и Бешикташ и словашкия Кошице.

През 2015 г. издава личната си история в „Отвисоко на живота“, където споделя за диагнозата множествена склероза и начина, по който се справя с живота. През 2017 г. става автор на наръчник за положителна промяна и за здраве отвътре навън „Съзнание и тяло в едно“.

През миналото лято Гергана Брънзова оглави Обществения съвет към българската федерация по баскетбол.

Първата българка в женската WNBA обясни решението си с послание в социалните мрежи.

„Ее, държах до последно да научите от първо лице! Предизвикателна работа е в днешни дни“, започна с усмивка Брънзова, споделяйки новината за преминаването си в Славия.

„Бях споделила, че нещо интересно идва в посока баскетбол. Това ще да е! Полезно е точната дума! Посланик съм на обучение чрез пример. Баскетболът ми е в кръвта! Факт.

Всичко, което правя е, с намерението да съм полезна за по-голямото от мен и на тези в нужда! Баскетболът в България “крещи” за нещо ново и различно! Човек на действието съм и смея да твърдя и на новаторството. Обичам предизвикателствата. Факт.

Влизането ми в баскетболна форма е мисия с цел обучение на тези в нужда. Живея за положителна промяна, правя всичко с мотивацията да бъда по-добра. И ако по пътя си успея да докосна и вдъхновява, мотивирам и напътствам някой да бъде най-добрата си версия, то смятам се за успяла!

И така…. В баскетбола съм активно. Човек съм преди всичко. Благодарна съм и привилегирована да случвам намеренията си. Действам с чиста и безусловна любов и вярвам, че сме огледало на нашите мисли. Благодаря на специалната подкрепа на всички, които сте с, до и в мен. Знаете се! ЗаЕдно сме по-силни!“, добави Брънзова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.