Топ 3 за норвежци на преследването в Оберхоф

Норвежецът Стурла Холм Легрейд спечели преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф.

Легрейд финишира за 36:01.8 минути, с което постигна четвърта победа за сезона и в кариерата си. Той потегли трети след вчерашния спринт на 10 километра, но допусна само две грешки в четирите си стрелби и това се оказа решаващо за успеха.

Тройката допълниха още двама норвежци.

Стартиралият пети Йоханес Дале завърши втори на 15.6 секунди също с три грешки, а Тарей Бьо, който вчера беше втори, днес се класира трети на 25.4 секунди, след като направи и трите си пропуска в последната четвърта стрелба от положения прав и това го лиши от победата.
Спечелилият спринта вчера носител на Кристалния глобус за последните два сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) днес допусна цели седем грешки и остана осми на 46.1 секунди.

Единственият български представител Владимир Илиев записа най-доброто си класиране за сезона. Той финишира 27-и на 2:24.4 минути след три пропуска при стрелбата, като прогресира с 11 места в сравнение със спринта в петък.

В класирането за Световната купа след 11 старта продължава да води Тингес Бьо с 522 точки, пред Легрейд с 481 точки, Дале с 434 точки точки и други. Владимир Илиев е 50-и с 29 точки, а Димитър Герджиков е 73-и с 2 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.