Зографски преодоля квалификациите в Бишофсхофен

Владимир Зографски преодоля с лекота квалификацията на състезанието по ски скок в Бишофсхофен, Австрия, последен старт от веригата „Четирите шанци“.

Зографски прелетя 125 метра, които му отредиха 111,8 точки и 31-во място в пресявките. Така в днешния ден негов съперник в първия кръг ще бъде норвежецът Даниел Андре Танде, който постигна 20-и резултат от 118,3 точки със скок от 127,5 метра.

Победител в квалификацията стана полякът Камил Стох. Лидерът в класирането на „Четирите шанци“ направи скок от 138 метра, който му отреди 142,9 точки. Този резултат бе с 0,6 точки по-добър от този на норвежеца Роберт Йохансон, който се нареди втори. Трето място в квалификацията постигна водачът за Световната купа Халвор Гранеруд от Норвегия със 142,2 точки.

Изненадващо квалификацията не успя да преодолее словенецът Анже Ланишек, който се движеше шести в класирането на Шанците. Той скочи само 108 метра и с 83,6 точки остана на 2,5 точки зад канадеца Матю Соукуп, който затвори петдесетицата на класиралите се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.