Два финала за българските грации на европейското в Киев

Българските девойки се класираха за два финала от първите два уреда в първия ден на европейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

На въже Ева Брезалиева игра много силно и с оценка от 21.100 точки се класира за финалите с трети резултат. Стилияна Николова изигра отлична топка и с 21.950 точки също се класира за финалите с четвърта по сила оценка.

В днешните квалификации на въже Стиляна Николова допусна грешки и получи оценка 19.750 точки. В изпълнението на Ева Брезалиева на топка също имаше сериозна грешка и тя бе оценена с 19.900 точки.

С най-висока оценка на въже е представителката на домакините Карина Сидорак (21.500 точки), а на топка – Дария Атаманов (Израел) – 22.650 точки.

При девойките днес и утре са квалификации за финалите на отделните уреди, при тях няма многобой, а медалите ще се разпределят само във финалите на уредите. Във финалите при девойките се класира по една гимнастичка от държава.

Оценките на девойките индивидуално от квалификациите и тези на ансамблите жени ще сформират сбор, от който ще се излъчи отборното класиране. България няма да има участие при ансамбли жени заради положителен тест за коронавирус на Ерика Зафирова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.