230 плувци в битка за отличията на турнира „Купа Бургас“

230 плувци от три държави ще спорят за отличията на турнира „Купа Бургас“ – Гран При, който е олимпийска квалификация.

Организаторите на турнира съобщиха, че тазгодишното му издание ще се проведе при изключително строги мерки за сигурност. Състезанието ще бъде в спортния комплекс „Парк Арена“ от петък до неделя.

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването от 29 октомври всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито ще се провеждат без публика.

Атрактивната надпревара ще се проведе при безкомпромисно спазване на мерките за сигурност. Всички плувци, треньори и длъжностни лица задължително трябва да носят маски. Състезателите могат да ги свалят само при старта на своята дисциплина, след което отново да ги поставят.

На входа на „Парк Арена“ ще има строг пропускателен режим. Ще бъдат проверявани чантите на всички. Ще се измерва и температурата на всеки, който има право на достъп до плувния басейн. На спортния комплекс стриктно ще се следи за спазване на нужната дистанция между всички присъстващи.

На техническата конференция, която ще се проведе по-късно днес, от Областната дирекция на МВР ще раздадат декларации на всички треньори за стриктно спазване на мерките по време на състезанието, като няма да бъдат допускани никакви компромиси.

Любителите на плуването могат да следят онлайн престижното състезание на сайта на Българската федерация по плувни спортове.

В международната надпревара за медали и предметни награди ще спорят плувци от България, Сърбия и Турция.

Има и солиден награден фонд в размер на 21 800 лева, като Община Бургас е осигурила 20 000 лева.

Премии ще получат първите десет плувци от всеки пол, събрали най-много точки по ФИНА от финалните плувания в три дисциплини от програмата на турнира.

Организаторите приканват всички с право на достъп на спортен комплекс „Парк Арена“ по време на тридневното състезание да бъдат максимално дисциплинирани по отношение на наложените мерки за сигурност във връзка с пандемията от COVID-19.

Организатори на турнира са Българската федерация по плувни спортове с подкрепата на Община Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.