Катрин Тасева спечели контролното на грациите

Катрин Тасева Снимка: БФХГ

Катрин Тасева („Левски Илиана“) спечели многобоя в контролното на националния отбор по художествена гимнастика за жени, което се проведе при закрити врати в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

Контролното беше закрито с оглед спазването на мерките за безопасност по време на извънреднатата епидемична обстановка.

Тасева спечели и всичките първи места на четирите уреда – обръч, топка, бухалки и лента.

Втора в многобоя се класира Татяна Воложанина („Левски Илиана“), която е втора и на уредите обръч, топка и бухалки, а на лента се нареди на трето място. Трета в многобоя е Вая Драганова („Левски Триадица“), която спечели второ място на лента и се нареди трета на обръч, топка и бухалки.

В контролното участваха само състезателките от основен състав – жени. Боряна Калейн не взе участие, защото лекува грип, а Лъчезара Пекова също не игра, макар че започна да тренира в залата след като се възстанови от травма, но все още не е в оптимална форма за участие в контролно състезание.

При девойките участваха също гимнастичките от основен състав, които се готвят за европейско първенство, като всяка една изигра по три уреда. Първото място в днешното контролно при девойките спечели Ева Брезалиева („Олимпия“), втора се класира Радина Томова („Локомотив“), а трета се нареди Стиляна Николова („Етър“).

Ева Брезалиева спечели три първи места на уредите – въже, топка и бухалки, а първа на лента се класира Стиляна Николова, която се нареди втора на топка и трета на бухалки (на бухалки играха и трите състезателки), а Радина Томова зае второто място на въже, бухалки и лента.

Ансамблите също изиграха днес своите композиции. Всички показаха много добра подготовка с оглед на времето, с което разполагаха за трениране в зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.