Националите по баскетбол ще играят квалификации в Босна

FIBA.basketball

Бордът на ФИБА Европа, част от който е президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков, обяви домакините на турнирите, които ще заменят квалификационните прозорци за ЕвроБаскет при мъжете и жените, съобщи сайтът на федерацията.

Прозорецът е насрочен за периода 23 ноември до 1 декември. По програма България трябваше да гостува на Босна на 26.11, и да приеме Гърция на 29.11, но вместо това ще има два мача в Сараево.

Групата на националния ни отбор за мъже ще се събере в Босна и Херцеговина.

„Идеята беше да се даде домакинство на тези страни, които имат две домакинства в този прозорец. Така нашата група отива в Босна. Гърците искаха също да са домакини, но няма как да стане – по програма те играят като нас у дома и на вън“, обясни Глушков.

Друг много силен довод за избора на домакини е гаранциите за здравето на пътуващите и спазването на всички протоколи за епидемична защита на ФИБА, включително входни тестове за всички и настаняването на отборите в сигурна обстановка.

По-късно ще бъде обявена програмата за мачовете. През декември ще бъдат обявени домакините на турнирите през февруари. Женският национален отбор ще се събере с отборите на Гърция, Словения и Исландия в Хераклион от 8 до 15 ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.