Колоездач с победи в Джирото и Тура потвърди участието си в Обиколката на България


Литовецът Рамунас Навардаускас, който има етапни победи в Тур дьо Франс и Джиро д’Италия, потвърди участието си в 67-мата Обиколка на България.

Колоездачът на Nippo Delko One Provence изпрати послание към  фенове на колоезденето у нас.

“Здравейте, България. Нямам търпение да се състезавам. Никога не съм бил в страната, но съм чувал много хубави неща”, каза Навардаукас във видеообръщение. 32-годишният Навардаускас е актуален шампион на Литва в общия старт, а в кариерата си има общо 14 професионални победи.

Най-значимите сред тях е 11-ият етап в Обиколката на Италия през 2013 г., когато Навардаускас печели от откъсване с повече от минута пред втория Даниел Ос. През 2014 г. Навардаускас печели и 19-ия етап в Тур дьо Франс, като удържа атаката на спринтьорите на финала в Бержерак. През 2015 г. печели бронзов медал в общия старт на световното първенство в Ричмънд, САЩ. Участник на олимпийските игри в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016.

В кариерата си Навардаускас е стартирал в осем големи обиколки (пет пъти Тур дьо Франс и три пъти Джиро д’Италия), като е завършил във всяка една от тях. Общо 12 пъти влиза в топ 10 в отделни етапи. Прекарва общо осем сезона в отбори от Световния тур (Garmin, Cannondale и Bahrain Merida). От 2019 г. е част от Nippo Delko One Provence.

Обиколката на България ще се проведе в пет етапа – пролог около храм-паметника „Александър Невски“ и четири етапа между 27 и 31 юли.

Началото е на 27 юли с пролога за излъчване на носителите на четирите лидерски фланелки. Общата дължина на Обиколката е 522 км.

Останалите етапи са:
28 юли: София – Боровец – Пазарджик – 128 км
29 юли: Пазарджик – Пловдив – 131 км (ще премине около язовир Батак)
30 юли: Пловдив – Сливен – 152 км
31 юли: Сливен – Бургас – 111 км

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.