Димитър Аврамов оглави българската професионална федерация по таекуондо

На официална церемония президентът на Europe Professional Taekwondo Assosiation Слави Бинев връчи назначенията на председателите на професионалните федерации в две европейски държави, една от които България.

За ръководител на естонската професионална федерация бе избран Калво Салмус с дългогодишен опит в олимпийския боен спорт, както в Естония, така и на европейско ниво. Той встъпи в длъжност на 20.07.2020 г., което бе официализирано чрез олайн церемония, на която символично му бе връчен и документа за назначението му.

Димитър Аврамов оглави Българската професионална таекуондо федерация. Той е основен фактор в развитието на таекуондо в България в качеството си на член на УС на БФТ, преподавател по таекуондо в НСА „Васил Левски“ и председател на клуб по таекуондо с много спортни постижения.

Със заявка да продължат да популяризират и усъвършенстват корейското бойно изкуство на най-високо професионално ниво,  двамата новоназначени президенти на организацията за България и Естония приеха официално ангажимента към длъжността от председателя на Pro Taekwondo за Европа и вицепрезидент на световната професионална федерация – Слави Бинев.

Участие в събитието от страна на таекуондо структурите в България взеха: генералният секретар на Europe Professional Taekwondo Assosiation  – Мастер Сан Хюн Парк, генералния секретар на БФТ и вицепрезидент на Europe Professional Taekwondo Federation – доктор Александър Минев, вицепрезидентът на БФТ – Димитър Михайлов, треньорът на националния отбор – Теодор Георгиев, члена на УС на БФТ Виолета Иванова и най-добрият български съдия по таекуондо и основен административен фактор – Илия Димитров.

Припомняме, че българското оглавяване на професионалната таекуондо асоциация  за Европа се случи само преди два месеца на онлайн церемония, на която президентът на световната професионална федерация – г-н Банг излъчи председателя на БФТ за ръководител за Европа. Въпреки трудностите, които ситуацията с COVID-19 създава, реалните стъпки в посока  на развитието на професионалното таекуондо са налице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.