Христо Янев стъпи на връх Монблан с благотворителна кауза (ВИДЕО)

Бившият футболен национал Христо Янев успя да стъпи на най-високия връх в Западна Европа – Монблан (4809 м).

Той извърши изкачването с благотворителна цел – да се даде възможност на децата с аутизъм да получат равен шанс за образование и живот с останалите си връстници.

Янев е стигнал върха в 05:54 ч. сутринта, като негов партньор в мисията е бил известният състезател по фрийрайд и планински водач Ману Гайде. Двамата започнаха изкачването преди 2 дни. Иначе 41-годишният Янев се готви за предизвикателството от близо месец.

„Добро утро на всички от Монблан! Току-що се качихме. Всичко това го правим за каузата, която има „Седем истории“! Нека да подкрепим децата с аутизъм! Нека да им дадем шанс и те да изживеят своите моменти, да имат равен шанс в обществото и да направим техните родители щастливи! Благодаря ви за подкрепата!“, призова Янев от най-високия връх в Западна Европа.

Това е и първата акция от кампанията #ВсякоДетеЗаслужава – история с бъдеще, подета от бившия играч на ЦСКА, който е основател на Сдружение „Седем истории“. Идеята на футболния треньор е да се изгради изгради в София терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

Дарителска кампания:
Сдружение „Седем истории“
Банкова сметка: BG 16BPBI79421023485501 BGN
BIC / SWIFT код: BPBIBGSF

Христо Янев покори връх Монблан

🌟 Днес в 05:54 ч. сутринта Христо Янев покори връх Монблан (4810 м) в подкрепа на благотворителната кауза за деца с проблеми в развитието и комуникацията. 🌟 Виж спиращи дъха кадри от върха: Подкрепи кампанията, защото #ВсякоДетеЗаслужава: 🧸Сдружение "Седем истории"🧸Банкова сметка: BG 16BPBI79421023485501 BGN🧸BIC / SWIFT код: BPBIBGSF

Публикувахте от Седем истории в Понеделник, 20 юли 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.