„Стар тийм“ и „Шуменска крепост“ шампиони в кикбокса

Младият отбор на СК „Стар тийм“ спечели отборната титла в стил фул контакт на първото след карантината държавно първенство по кикбокс, организирано от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. То се проведе през уикенда в Пазарджик и бе за стиловете фул контакт и К1.

Отборен шампион в К1 е „Шуменска крепост“. В първенството участваха 38 клуба с 228 състезатели.

Със златния медал при жените в кат. до 52 кг се окичи световната шампионка за девойки Кристина Николова от „Стар тийм“. Само преди няколко дни тя отпразнува своя абитуриентски бал, а след това надви конкуренките си в Пазарджик.

Шампионски титили за софийския тим в стил фул контакт спечелиха още: Анелия Тодорова при девойките младша възраст в кат. до 52 кг.; при юношите младша – Михаил Георгиев (-57 кг) и Даниел Крумов (-67 кг); при кадетите – Симона Тетевенска (-42 кг), Божидар Йорданов (-47 кг) и Мария Янева (-48 кг).

Председателя на конфедерацията Галин Димов изрази положителното си мнение за състезанието.

„Доволен съм, въпреки всички премеждия и проверки на изрядността ни. С общи усилия успяхме да реализираме един силен откъм състезатели и качествен кикбокс турнир – коментира Димов . – Направихме всичко възможно и резултатът е повече от видим. Имахме нужда от този турнир след месеците без спорт. Вярвам, че когато работим заедно и всички клубовете гледаме в една посока нещата ще се получават все по-добре.“

Димов обяви, че занапред ще се предпочитат кандидатите за домакини, които могат да осигурят два ринга.

„За нас това не беше просто състезание а истински празник на кикбокса. Срещите бяха разпределени по равно на двата ринга, успявахме да приключим навреме и така давахме възможност на бойците да си починат и да се концентрират за финалите. От сега нататък ще следим внимателно заявките и при нужда винаги ще провеждаме шампионатите на два ринга. Убеден съм, че това ще даде много по-добри резултати и ще вдигнем нивото на кикбокса в бъдеще“, посочи председателят на конфедерацията.

В календара престоят Национален лагер, който стартира от 1-ви август и Държавен шампионат в татами стиловете от 15 -17 август, който ще се проведе в курортен комплекс „Камчия“.

Ето и тройките в отборните надпревари:

Фул контакт

1. Стар тийм (София)
2. Боил (Варна)
3. Тайгър тийм (Перник)

К1

1. Шуменска крепост (Шумен)
2. Легия (Варна)
3. Спартак Пазарджик-2014

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.