Йордан Йовчев стана личен треньор на най-добрите ни гимнастици

Йордан Йовчев Снимка: Reuters

Легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев освен генерален секретар на федерацията вече изпълнява и функциите на личен треньор на най-добрите ни състезатели Дейвид Хъдълстоун и Йордан Александров.

19-годишният Хъдълстоун спечели квота и ще представя България на игрите в Токио през 2021 година, а Александров (24) е надеждата ни да спечели втора виза за олимпиадата в оставащите квалификации догодина.

„Аз отдавна влизам в залата и имам наблюдения как се развиват, заяви пред БНР Йовчев. – Моята грижа е приоритетно физическата им подготовка. Там сме изостанали много. Винаги съм им давал съвети какво трябва да правят, но когато съм с тях, те имат по-голяма отговорност. Иначе казват – да, ще го направим господине, но не е много сигурно. За пореден път се убеждавам, че вътрешната конкуренция е най-голямата мотивация. Трудно се тренира сам, но когато между тях има конкуренция, дори леко да ги примързява, като види, че другият се труди, дава повече от себе си“.

„Искам да им помогна да заякнат, защото в съвременната гимнастика без взривна сила, експлозивност и въобще физически да си по-издръжлив няма как да стане. Те трябва да си усложнят програмите. За да могат да ги изиграят както трябва, да ги издържат, трябва да са здрави. Много важно в този период е да не се контузят”, добави Данчо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.