Анев: Уважавам Касперович, но съм твърде уморен

Българският биатлонист Красимир Анев говори пред sports.ru за отношението си към новия треньор на България Александър Касперович и световния шампион Александър Логинов.

„Наистина уважавам Александър Владимирович, имаме страхотни отношения. Може да се каже, че сме приятели с него и Саша Логинов. Преди няколко години с Касперович говорихме много по време на тренировъчен лагер на Белмекен. Той каза, че имам много голям потенциал, но не можах да го разкрия, защото се подготвях сам, без спаринг партньори. През всичките тези години имаше български биатлонисти, които искаха да се присъединят към моя отбор, но им беше забранено да го правят от страна на федерацията. Трябваше да са при Захаров“, откровен е европейският шампион, който преди дни обяви, че спира със спорта.

„Знам, че отношението на Дафовска към мен никога няма да се промени. Тя ще продължи да ръководи федерацията така, както иска. Надявам се новият треньор да наложи своя авторитет. Пожелавам успех на Александър Владимирович, но и самият аз съм твърде уморен“, казва още Анев.

Все още не е ясно дали Касперович и неговият помощник Виталий Норицин ще успеят да пристигнат у нас на 1 юли.

„Моментът е труден, особено след като Русия се смята за страна в неблагоприятна ситуация относно COVID-19. Първият лагер на тима вече е към края си, остават три дни. Работим оттук по реализацията на подготовката. Треньорът, който е с биатлонистите ни помага. Във връзка сме с него всеки ден. Вторият лагер започва на 6 юли в Отепя. Не мога да кажа дали ще стигнем до Естония, но не спираме да работим и да търсим варианти“, коментира ситуацията пред руските медии самият Норицин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.