Обновиха системата за класиране за Олимпийските игри в Токио

insport olympic

Световната атлетика представи системата за подбор на участниците на Олимпийските игри в Токио, която беше обновена, след като форумът в японската столица бе пренасрочен за следващото лято заради пандемията от коронавируса.

Основните принципи с покриване на нормативи за отделните дисциплини остават непроменени, като спортистите, които вече са спечелили квоти от началото на квалификациите през миналата година, ги запазват.

Последният период на пресявките ще започне на 1 декември и ще продължи до 29 юни 2021 г., с изключение на маратона и на 50 км. спортно ходене, в които квоти от състезания ще може да се печелят до 31 май.

До 23 май 2021 пък Националните олимпийски комитети, които нямат спортисти, покрили квалификационните норми, трябва да подадат заявки за участие, но това се отнася само за маратона и спортното ходене на 50 километра. За останалите дисциплини крайният срок е 21 юни.

На 1 юли Световната атлетика ще публикува световните ранглисти и имената на класиралите се за Олимпиадата лекоатлети. В периода 2-5 юли Националните олимпийски комитети ще трябва да подадат официално заявките на спортистите, които ще участват в Игрите.

Олимпиадата в Токио беше пренасрочена с 12 месеца и ще се проведе между 23 юли до 8 август 2021 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.