Обиколката на Испания се отказа от етапи в Португалия

Примож Роглич спечели Вуелтата през 2019 година

Kолоездачната Обиколка на Испания няма да премине през територията на съседна Португалия, както беше планирано, обявиха организаторите в официално съобщение.

Причина за промяната е кризата с коронавируса COVID-19, която все още не е овладяна напълно.

Надпреварата трябва да се проведе между 20 октомври и 8 ноември в съкратен формат от 18 етапа, а не както е традиционно 21.

„Заради изключителната ситуация, причинена от COVID-19 и невъзможността да се гарантира оптималното преминаване през страната, области Порто, Матосиньош и Висеу постигнаха договорка с „Унипублик“ етапите в Португалия да бъдат отменени“, съобщиха организаторите.

Маршрутът на обиколката беше подбран така, че 15-ият и 16-ият етап да преминат на територията на Португалия.

Единствената част извън испанска територия засега ще бъде деветият етап, в който състезателите ще карат в Кол дьо Тюрмале, Франция.

Директорът на Обиколката на Испания Хавиер Хуйен обяви, че вече се работи по промяна на маршрута. През 2020 г. ще бъде отбелязана 85-ата годишнина от първото провеждане на Вуелта.

Това е втора промяна, която надпреварата ще трябва да претърпи.  Стартът през 2020 г. трябваше да бъде през август в Утрехт, Нидерландия.

Заради кризата с COVID-19 и приемането на нов календар от Международния колоездачен съюз (UCI), Вуелтата беше преместена за края на октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.