Спортният директор на най-успешния колоездачен отбор почина внезапно

На едва 40 години внезапно почина спортният директор на колоездачния отбор Ineos Николас Портал. Причината за смъртта на французина е сърдечен удар, който той е получил в дома си в Андора.

„С огромна тъга обявяваме смъртта на нашия многообичан съотборник, колега и приятел Нико Портал. Всички сме изпълнени с тъга от тази ужасна новина и молим всички за уважение към личното пространство на семейството в този труден момент. Почивай в мир, Нико – духът ти винаги ще бъде с нас на пътя и винаги ще си в нашите сърца“, написаха от Ineos.

Като колоездач Портал кара за отборите на AG2R, Caisse d’Epargne и Sky. Именно в Sky сложи край на кариерата си след 2010-а година в следствие на кардиологични проблеми, заради които пропусна почти цялата 2009-а.

В последствие той стана мениджър в клуба и бързо бе повишен като спортен директор. Под негово ръководство Крис Фрум, Герант Томас и Еган Бернал спечелиха Тур дьо Франс. През миналата година бъдещето на отбора бе поставено на карта, но Ineos пое спонсорството, а Портал продължи в ролята си на директор на отбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.