Смесената щафета на България с 12-о място на европейското

Милена Тодорова

Отборът на България в състав Даниела Кадева, Милена Тодорова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев завърши на 12-о място в отборната смесена щафета на Европейското първенство по биатлон в Минск-Раубичи, Беларус.

Българите завъртяха две наказателни обиколки и използваха общо осем допълнителни патрона, което им отреди изоставане от 4:53.1 минути от шампиона Украйна.

Валя Семеренко, Юлия Джима, Артьом Прима и Дмитро Пидручни използваха девет допълнителни патрона и изминаха дистанцията за 1 час, 11 минути и 32.1 секунди.

На второ място на 32.2 секунди завърши отборът на Русия, а бронзовите медали останаха за тима на Норвегия, който бе с 1.5 секунди по-бавен от руснаците. Домакините от Беларус заеха четвърто място, а в топ 6 се наредиха още Полша и Естония.

Разочарованието на деня бе тимът на Германия, който остана на 13-о място и бе последният тим, достигнал до финала. На старт застанаха общо 22 нации.

Днес е почивен ден на европейското първенство, а в събота са спринтовете на 10 километра при мъжете и на 7,5 километра при жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.