Защо тенисът на маса е полезен?

Ако чувствате общи неразположения или ви е писнало от сивото ежедневие вземете тенис ракета и идете на тенис. Дали тази вълнуваща игра е способна по някакъв начин да повлияе и да промени живота ви към по-добро?

Правилният отговор е да. Редовните упражнения в този спорт могат да се превърнат в алтернатива на скъпия фитнес, различни спортни диети и дори психотропно хапче за депресия и стрес.Няма нищо по-лесно от това да започнете да играете тенис, за да поддържате тонус. Необходимо е да закупите ракета за тенис на маса , маратонки, комплект топчета и спортен екип.След това намерете маса в най-близката зала, вземете партньори и започнете с тренировките.Тази игра по чудо нормализира метаболизма на организма (на нивото на ензимите), които са отговорни за нашите емоции.

Как става това?

Тук трябва да обясним:натоварването на тенисист по време на играта го кара да се контролира. Самоконтролът на такъв спортист постепенно се превръща в обикновено състояние, което се наричат „сдържаност“ и „толерантност“;по време на играта се активира „спящата“ способност на психиката към реактивна концентрация на вниманието. Подобно обучение за концентрация на внимание е в състояние да даде на човек способността мигновено да реагира на критични ситуации в реалността;в тениса на маса трябва да помислите „няколко крачки напред“.

Преходът от защита към атака, ритъма на подавания и увеличаване на темпото на играта са всички необходими условия за развитието на оперативното мислене.

Човек,трениращ тенис на маса се абстрахира от тревоги, неприятности и проблеми. Когато играта приключи, проблемите се връщат, но … отношението към тях вече е различно – балансирано.

Тенисът на маса подобрява физиологичното състояние на човек.Това е универсален спорт и няма медицински противопоказания .за класове (с изключение на екстремни патологии). Какво печели човек след една или две години систематичен тенис?

Вестибуларният апарат се подобрява. Необходимостта да се контролира цялата повърхност на масата развива периферна (странична) визия за тенисиста, което е особено полезно.Тенисът на маса е най-добрата диета за отслабване. Равномерното и непрекъснато натоварване на мускулите нормализира метаболизма на тялото и коригира теглото на човека. Коригира – привежда телесното тегло в норма.

Тенисът на маса е демократичен спорт. Не е нужно да сте богат, за да придобиете всичко необходимо, за да практикувате този спорт и да се забавлявате..

Трябва само да вземете решение, да вземете ракета и да започнете да тренирате.

Превод и обработка от руски език Галя Русева, председател на СКТМ „Орфей“ гр. Смолян и модератор на групата Table Tennis Destiny

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.