Шифрин: Много съм доволна, че най-после съм в България

Микаела Шифрин

Звездата в алпийските ски Микаела Шифрин записа първата си победа за 2020 година на Световната купа в Банско.

Американката благодари за мениджъра си Килиан Албрехт, който се състезаваше за България, че я е убедил да дойде в страната ни.

„Чувствам се добре в Банско – заяви Шифрин. – Трасето е голямо предизвикателство. Подготвено е страхотно и е много технично. Не мога да си спомня много добре всеки аспект от това каране, но съм много щастлива. Мениджърът ми Килиан Албрехт все ми казваше: „Трябва да отидеш в Банско, хората са толкова мили там“.

Много съм доволна, че най-после съм тук. Но женската купа не е идвала от 5 години, така че пистата на практика е нова за всички и не съм в неблагоприятна позиция. А и аз се уча бързо.

Но и съперничките ми карат много силно и утре вероятно ще има още едно много оспорвано състезание. Нямам много часове подгоговка за спускане.

Чувствах се малко странни на дългите ски, но на тренировката разучих пистата много добре. Не мога да кажа, че съм очаквала победата. Не мога да кажа, че очаквам победи и в следващите състезания, ще видим какво ще стане.“

В събота предстои ново спускане, а в неделя е супергигантския слалом.

Първоначално Банско трябваше да приеме две състезание, но впоследствие беше добавен още един старт заради отмененото спускане във Вал д’Изер на 21 декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.