Фейгин се класира за волната програма на европейското

Снимка: REUTERS

Шампионката на България Александра Фейгин се класира за волната програма при жените на европейското първенство по фигурно пързаляне в Грац (Австрия).

17-годишната Фейгин зае 18-о място в кратката програма с оценка от 53.87 точки (28.81 точки за технически елементи и 25.06 точки за компоненти на програмата).

Фейгин, която миналата година завърши на 11-о място на шампионата на Европа, беше сериозно ощетена от съдиите. Тя изпълни всичките си скокове – комбинация от два тройни тулупа, троен ритбергер и двоен аксел, както и задължителните стъпки и пируети.

Съдиите обаче й дадоха второ ниво на стъпките вместо четвърто и намалиха техническата стойност на тройния ритбергер.

България няма и съдия при жените на европейското първенство.

Три рускини заеха първите три места в кратната програма. Альона Косторная е начело в класирането с 84.92 точки. На второ и трето място са съответно 15-годишните Анна Щербакова със 77.95 точки и Александра Трусова със 74.95 точки.

Изненадващо двукратната световна шампионка за девойки Трусова допусна грешка в кратката си програма. Тя трябваше да изпълни троен аксел в началото на програмата си, но направи само двоен.

„Не зная какво се случи с аксела. Двоен аксел е прост скок, аз просто винаги искам да е троен. Ако не изпълнявам сложни елементи, аз правя грешки на простите, както се случи днес“, каза Трусова след състезанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.