Елица Василева: Ще играем на живот и смърт!

Елица Василева Снимка: FIVB

Капитанът на женския национален отбор на България по волейбол Елица Василева говори пред медиите преди днешната контрола срещу Хърватия, която се игра в тренировъчната зала на “Арена Армеец”.

Момичетата на Иван Петков водят подготовка за олимпийската квалификация за Токио 2020, която ще се проведе от 12 до 17 януари в Апелдорн (Холандия).

„Лъвиците“, водени от Иван Петков, се изправят срещу домакините от Холандия, Полша и Азербайджан.

Осемте участника са разделени в две групи по четири, като се играе всеки срещу всеки. Първите два от всяка група играят на кръст на полуфинали. Победителите спорят за спечелване на турнира на 12 януари.

Само първенецът в квалификацията в Апелдорн ще се класира за участие на Олимпийските игри в Токио 2020.

„Предстои ни кратък, но качествен лагер да се надяваме. От няколко дни тренираме, а вчера за първи път бяхме всички заедно. Всички са много ентусиазирани, но това те кара да се мобилизираш и да търсиш максимален ефект. Не може да се правят планове. Турнирът е много тежък. Трябва да сме агресивни и уверени в силите си, пък каквото сабя покаже”, заяви Елица Василева.

“Сега виждаме, колко близко сме били до класиране за Олимпиадата срещу САЩ. След Нова година ще заработим на максимални обороти. Треньорът ни дава максимална свобода, момичетата са доволни. Точно в момента си даваме сметка за загубата от САЩ. Сега нямаше да сме тук и да ни е 3 пъти по-трудно. В Апeлдорн ще има много силни отбори! Ще играем на живот и смърт! Били сме на 2 точки от класиране за Токио 2020 срещу САЩ, но сега имаме втори шанс. Всички сме в България. Това е един плюс за нас, да бъдем с нашите семейства и да изкараме добре на празника. Борбата ще бъде много тежка, има много силни отбор”, добави капитанът на „лъвиците“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.