Самуил Донков ще гони олимпийска квота на европейското в Полша

Европейският шампион на 50 метра малокалибрен пистолет Самуил Донков е амбициран да извоюва олимпийска квота по време на европейското първенство във Вроцлав догодина.

Донков триумфира в неолимпийската дисципина 50 метра пистолет на шампионата в Болоня миналата седмица.

Първата възможност за квота ще бъде на Европейското първенство през месец февруари във Вроцлав, Полша. Там ще бъдат разпределени две визи за Игрите. Допълнителна квалификация ще има през месец май в Пилзен, Чехия.

„Спечелената титла ми дава увереност, че ще успея да взема квота за Токио 2020. В Болоня най-хубавият миг беше, когато се качих на почетната стълбичка и чух българския химн. Развълнувах се!“ заяви Донков на пресконференция в „Пресклуб България“.

„Има тенденция на неолимпийските дисциплини, каквато е и 50 м, да не се явяват много състезатели, но конкуренцията бе доста силна”, добави Донков, който тренира и се подготвя за състезания в свободното си време, тъй като работи на пълен работен ден в ИКЕА.

„За съжаление за Игрите в Токио бе премахната най-атрактивната и най- желана дисциплина на пистолет при мъжете – 50 м малокалибрен, но тя е близка до 10 м  въздушен и това улеснява задачата му“, коментира личният треньор на европейския ни шампион Александър Луканов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.