За първи път избраха Тихомир Иванов за Спортист на месеца

Снимка: EPA

Първата значка „Златна България“ за Спортист №1 на месец юли получи Тихомир Иванов в пресклуб България.

В оспорвана конкуренция с изкачилия три осемхилядника Атанас Скатов, лекоатлетът спечели с 8 гласа традиционната анкета сред спортните редакции и медии за това, че стана световен студентски шампион на Универсиадата в Неапол през юли със скок от 230 см.

С един глас по-малко остана Скатов, а най-добрата ни шахматистка Антоанета Стефанова събра 5 гласа за спечелването на Откритото първенство на Китай.

На награждаването присъства и треньорът на Тихомир Георги Гетов, който изрази задоволство от представянето на своя възпитаник и изрази надежда, че в близко бъдеще може да достигне и височина от 240 см.

След завършилата Балканиада двамата заминават , придружени от физиотерапевт и психолог, на подготовка в Испания, където смятат, че ще намерят максимално близки условия до тези на Световното първенство в Доха/Катар/ в края на септември и началото на октомври.

Тихомир Иванов сподели, че е изпълнил миналогодишната си мечта да участва на финал на Диамантената лига и е доволен от третото място.

„Не очаквах силно състезание в Неапол на Универсиадата след като видях листа със записалите се в скока на височина, но успях да се мобилизирам и да скоча 230 см от първи опит, които ми бяха достатъчни за първото място“, обясни той.

Според него и Гетов силната конкуренция в едно състезание води и до по-високи резултати. Тяхната цел е спечелването на олимпийска квота и призово място на световното в Катар. Гетов смята, че границата на човешките възможности е 147-148 см. Той е на мнение, че Тихомир е навлязъл в зрялата възраст за високи резултати и двамата се подготвят за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.