Дечко Овчаров стана европейски шампион по хвърляне на копие

Дечко Овчаров

Българският параатлет Дечко Овчаров стана европейски шампион по хвърляне на копие, съобщава Actualno.com.

Състезанието се е провело от 7 до 10 юни в град Гросето, Италия. Там Овчаров е участвал в покриването на квота за параолимпийските игри през 2020 година в Токио.

Нашият състезател е постигнал резултат от 40,66 м, като само 60 см не са му достигнали за покриването на квотата. За сметка на това обаче българският шампион е завоювал престижната титла.

Дечко Овчаров разкри, че тепърва му предстоят състезания за покриване на олимпийската квота – през август в Република Хърватия, а през есента в Дубай.

Припомняме, че през 2017 г. общинският съвет на град Павел баня удостои Овчаров със званието „Почетен гражданин на Павел баня“ – за изключителните му заслуги в спорта и донесени десетки медали от световни и европейски първенства за България.

Дечко Овчаров е национален състезател в Българския национален отбор по лека атлетика за хора с увреждания.

През 2017 г. на Световното първенство за параатлети в Лондон той печели бронзов медал при хвърлянето на диск.

Българският параатлет Дечко Овчаров стана европейски шампион по хвърляне на копие, научи Actualno.com. Състезанието се е провело от 7 до 10 юни в град Гросето, Италия. Там Овчаров е участвал в покриването на квота за параолимпийските игри през 2020 година в Токио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.