От клуба на сестри Стоеви шокирани от решението им да не играят повече за България

Снимка: Facebook/Stoeva Sisters

Ръководството на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, чийто състезателки са Стефани и Габриела Стоеви, е в шок от решението на европейските шампионки да не играят повече за България.

От клуба изпратиха писмо до Българската федерация по бадминтон, в което изразяват неодобрението си от постъпката на сестрите.

В изявлението се казва, че те не могат да приемат едно такова решение, независимо от изтъкнатите причини, защото смятат, че е чест и гордост за всеки един състезател да представлява родината си, която го е създала като водещ спортист в дадения спорт.

Ето и целият текст на писмото:
Уважаеми колеги, членове на Българска Федерация Бадминтон,с огромна изненада и шок на 21.05.2019 г. разбрахме за решението на играещите за клуба състезателки Стефани и Габриела Стоеви, които са най-добрите състезатели на България, да не играят повече за България на всички международни прояви.

Като членове на Българска Федерация Бадминтон ние не можем да приемем едно такова решение, от който и да е състезател, независимо от изтъкнатите причини и независимо от постигнатите до момента резултати, защото смятаме, че е чест и гордост за всеки един състезател да представлява родината си, която го е създала,като водещ спортист в дадения спорт.

За нас като клуб е неразбираемо как един спортист може да откаже да се състезава за родината си, независимо от наличието на конфликт с член или членове на ръководството на БФБадминтон при положение, че е получил преди това уверение от министъра на спорта, че ще му бъдат осигурени всички условия и финанси, които е поискал, за да продължи да се състезава за България и че по всички получени сигнали за нередности ще бъде извършена подробна и детайлна проверка.

Смятаме, че всеки един състезател достигнал най-високо ниво на представяне е брънка и е част от една многогодишна работа на много специалисти, треньори, ръководители и състезатели, които са допринесли за възможността да се реализират благодарение на труда и таланта си, затова не можем да приемем решението за отказ да се играе за България, независимо от причините довели до това.

Вярваме, че решението на ръководството на БФБадминтон да остане отворена за решаване на този конфликт в полза на спорта ни е правилно и много далновидно и показва високото ниво, което ръководството на БФБадминтон проявява, за да рареши този спор в полза на бадминтона в България, за което ги поздравяваме. Поздравяваме ги за проявеното самообладание, независимо от тежките обвинения, които са отправени към тях.

Вярваме в разума и на двете страни за разрешаването на спора, така че да спечели българският бадминтон и българският спорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.