Българин със сребро на Европейската младежка купа по стрелба с лък

Иван Банчев стана вицешампион при кадетите на Европейската младежка купа по стрелба с лък в Катез (Словения) с резултат от 645 точки.

Финалната битка беше спечелена от германеца Флавио Шилп с 652 точки, съобщиха от Българска федерация стрелба с лък.

Банчев показа отлична стрелба по време на състезанието, отстранявайки отличили се съперници като Остап Слипец от Украйна, който остана на осма позиция, и Буианто Осоров от Русия, срещу когото Банчев направи две максимални серии от по 30 точки.

Състезанието се проведе през последната седмица при изключително динамични метеорологични условия. В турнира взеха участие 191 състезатели от общо 24 страни. Иван Банчев се състезава в олимпийски стил, заедно с общо 43-ма кадети.

Българинът победи последователно един британски (Дан Томсън), двама украински (Максим Борик и Остап Слипетц) и един руски (Буианто Осоров) състезател, което го класира за финала. Оспорваната битката за златото бе с германеца Флавио Шилп, който спечели със 7 точки разлика при 652 срещу 645 точки за българина.

Иван Банчев е един от най-проспериращите млади стрелци на България, през последните две години. Той се занимава със стрелба с лък от шест години в русенския клуб „Джамбо-2006“ с личен треньор Йордан Джамбазов, който е и селекционер на националния отбор по стрелба с лък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.